Om Micke Dahl

February 29, 2016

Jag började 1999 (håller på fortfarande) att frilansa som sportreporter och sändare för Sveriges Radio. Jag har abetat som sändare, producent och reporter. När det gäller live sändningar så blir det oftast fotboll, ishockey och handboll.

Den 20/10 & 21/10-12 producerade jag för första gången egna webbradiosändningar när jag direktsände kvalet till division 5 Skåne i fotboll mellan Glumslöv och Dalby samt kvalet till division 1 damer mellan Glumslövs FF och FC Oscarshamn.

Den 29/12-2012 gjorde jag debut som tv-kommentator när jag kommenterade IFK Kristianstad-Alingsås HK i elitserien i handboll åt Sportsground.tv. Därefter har det blivit fler handbollsmatcher och även fotbollsmatcher åt Sportsground och CMore.

Radioarbetet började faktiskt långt innan jag började på SR. För i oktober 1992 var jag med och startade en närradio i Broby som hette Radio Göinge och det var väl där intresset för radio tog fart ordentligt. Under Radio Göinge tiden fick jag möjligheten att både vara tekniker och programledare. Under flera år sände jag ett eget program som hette ”Onsdagskväll med Micke”. Där intervjuade jag bland annat Mona Sahlin, Bosse Parnevik, Glenn Hysén, Stefan & Krister, Thomas Pettersson och Johannes Brost. Jag gjorde också flera reportageserier bland annat en som fick namnet ”Berättelser från förr” där jag pratade med äldre personer där dem berättade om hur det var att leva i Sverige i början av 1900-talet.

Radio Göinge tvingades läggas ner i december 1995 vilket gjorde att jag tog en paus från radio ”jobbet” tills 1999. Då började jag att frilansa på P4 Kristianstads sportredaktion. Började som ”gurka” eller resultatinsamlare. Därefter blev det jobb som programledare, tekniker och reporter. Två år senare fick jag arbete på kanalens trafikredaktion men fortsatte samtidigt på sportredaktionen. Under min tid på Radio Kristianstad arbetade jag även i administrationen samt hoppade in som tekniker för en del program.

I december 2004 avslutade jag jobbet på trafikredaktionen men däremot fortsatte jag med sportjobbet och det håller jag fortfarande på med.

I mars 2013 registrerade jag en enskildfirma under namnet LoMi Media. Jag innehar F-skattesedel och samtlig uppdrag jag utför går nu under LoMi Media.

Under LoMi Medias första år kommenterade jag ett 30-tal matcher för Sportsground, CMore, HockeyAllsvenskan och Sveriges Radio.

Sedan har det rullat på med fler uppdrag och då även i från andra uppdragsgivare. Senast gången jag hade uppdrag för någon ny var i december 2014 då jag kommernterade en ishockeymatch i J20-Superelit åt Malmö Redhawks och den matchen sändes via plattformen LiveArena.

2015 har innehållit flera matcher i SHL för Sveriges Radio och då hemmamatcher för Rögle och Malmö, Champions League och elitserien i handboll samt elitserien i volleyboll.   I oktober kommenterade jag DM-finalen för herrar mellan Landskrona BoIS och Eskilsminne IF åt Skånes Fotbollförbund webbtv.

Normalt sett så brukar jag kommentera matcher i södra Sverige men den 1 augusti fick jag den stora äran att åka till huvudstaden och på anrika Zinkendam kommentera Hammarby-Umeå i Damallsvenskan. Två månader senare var det dags för ett nytt besök i Stockholm. Denna gången fick jag för första gången prova att på att kommentera matcher offtube dvs i en studio där matchen visades på en tv-skärm. Under den helgen blev det tre matcher i Damallsvenskan.

Jag har också ett stort intresse av att fotografera och har under åren även haft fotouppdrag. I och med lanseringen av LoMi Medias hemsida dec 2015 kommer det läggas upp fler foton än tidigare.

Jag producerar även min egna Podcast "Mittemot Micke" (premiär 1/3-2016) där jag kommer att träffa kända och okända personer. Jag ägnar stora delar av mitt liv åt sport men podden kommer inte bara att handla om detta.

Du kommer i kontakt med mig via info@lomimedia.nu

Micke